Neteja

Nous de rentar, 1Kg

 

Les nous de rentar són les fruites d'un arbre que creix a l'Índia i al Nepal, Sapindus Mukorosi, també anomenat arbre de sabó. S'utilitzen  des de fa segles com a detergent. L'arbre de sabó pot mesurar fins a 15 m d'alçada. Es cobreix de flors blanques al març/abril i les nous es recullen al setembre/octubre. Les nous madures són de color daurat. Després de la collita, s'assequen i es pelen. Les peles es separen i s'embalen en bosses de tela. Les closques contenen una substància molt apreciada, la saponina, amb unes característiques detergents notables. La saponina es dissol en contacte amb l'aigua i actua com un sabó natural. L'aspecte de les closques pot variar en ser un producte natural: algunes vegades estan atapeïdes i enganxoses, altres vegades més soltes, de vegades més clares i altres més fosques. Totes les etapes d'aquestes nous (collita, selecció, assecat i desossat) es realitzen al nord de l'Índia.

Forma d'ús
El seu ús és molt simple. Posa de 5 a 8 meitats de closca en un saquet de cotó i després introdueix amb la roba a la rentadora. Funcionarà millor (igual que passa amb qualsevol detergent) si no poses la rentadora "a rebentar". Encén la rentadora com sempre, amb o sense pre-rentat. Pots reutilitzar les closques en diverses ocasions: 2 a 3 vegades per als rentats a 30-40º i 1 a 2 vegades per rentats a 60-90º. Pot aparèixer un "vel" gris a la roba blanca en cert moment. Per solucionar-ho, es pot afegir un agent biològic per blanquejar (percarbonat). També per a les taques que es resisteixen es pot utilitzar aquesta sal. Aquest producte eliminarà també les taques molt resistents perquè conté oxigen actiu, sense perill per a la roba ni el medi ambient.

No cal utilitzar suavitzant perquè la roba sortirà suau. El perfum de la roba rentada és totalment natural. Però si desitges perfumar la roba o els bolquers podeu afegir unes gotes d'essència de lavanda o cítrics al saquet de cotó o al compartiment del suavitzant.

Un altre ús de les nous amb aigua freda
Per utilitzar les nous amb aigua freda, cal fer una decocció de les closques noves, sense haver-les utilitzat en rentats. Obtindràs un sabó líquid concentrat però no agressiu. Posem les meitats de les closques (20 a 30 meitats per cada litre d'aigua) en aigua en ebullició, baixant el foc durant 5 minuts per després deixar refredar. Aquest sabó concentrat es posa directament a la safata del detergent de la rentadora.

Avantatges:

     És un producte vegetal 100% natural, que renta la roba en profunditat i la deixa suau al tacte.
     No és agressiu per a la roba, ni per a la seda o llana. Les teles mantindran els seus colors. Són excel ·lents per a samarretes de colors i impreses.
     Molt aconsellables en cas d'al · lèrgies, problemes de pell i, per descomptat, per al rentat dels bolquers i la roba del nadó.
     Gran estalvi: una bossa de rentat d'1 kg. Conté nous suficients per fer 2 o 3 rentats setmanals durant un any.
     Respecta el medi ambient: no hi haurà més productes químics provinents del rentat de la roba en els tancs sèptics.
     És una matèria primera natural, 100% biodegradable i renovable.

Les nous vénen en un pràctic sac de cotó que després pots reutilitzar. Inclou dues petites bosses de cotó perquè guardis les nous abans de ficar a la rentadora.

15,40 €

  • agotado